Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2016 18:20 - УДАВЯНИЯТА ТРЪГНАХА С ЛЕТЯЩ СТАРТ
Автор: batimetriq Категория: Други   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0



                         УДАВЯНИЯТА ТРЪГНАХА С ЛЕТЯЩ СТАРТ

На 18 юни, в река Янтра, във Велико Търново, се удавиха две 14-годишни момчета.
На 19 юни, морето край Слънчев бряг взе живота на двама младежи от София, единият на 19, а другият на 20 години.
На 22 юни се удавиха други двама мъже. Единият - на 28-години, в река Осъм, в Ловеч, а другият – на 19 години, в Пловдив, в  река Марица.
На 23 юни, в река Осъм се удави 62-годишна жена от Троян. 
Истината е, че многото удавяния на глава от населението, са индикаторът, който показва, че управляващите не са на мястото си и че държавата заради тях боледува.
През така наречения 26-годишен Преходен период, управляващите ни, са абсолютни европейски шампиони по удавени деца, заедно с остатъка от тоталитарно време - така наречената Водноспасителна служба към БЧК, която до ден днешен не може да обясни на хората какво е това "мъртво вълнение", но се оправдава  изкусно  с него.
Асоциация Водна Безопасност, която е водеща в света в сферата на превенцията на водните инциденти и е посочила изхода от тази трагична действителност, тенденциозно от създаването си, не получава финансова подкрепа от държавата, в лицето на своите безотговорни и егоистични служители, които мечтаят тя да загине, за да няма кой да показва тяхната некадърност, лъжи и бездействие.
През така наречения Преходен период се удавиха две големи училища с деца! Виновни са главно, всички председатели на Народното събрание, всички министър председатели, всички министри на Образованието, на Културата, на Здравеопазването, на Младежта и спорта / без г-н Васил Иванов - Лучано/, всички Председатели на Държавната агенция за закрила на детето /без г-жа Ширин Местан, която не е етническа българка, но единствено тя помисли за българите в това отношение/.
Всички те, бяха информирани подробно в писмен вид, за тежкия проблем, свързан с удавянето на деца и беше им обяснено какво трябва да се направи незабавно. И не само това - ясно и просто им обяснихме, че ние можем да го направим, но се нуждаем от малко финансова помощ, за да спасим живота на хиляди хора и да спестим на държавата десетки милиони левове. Но, високостоящите и тяхната многобройна, мързелива и некадърна администрация, до ден днешен не са си помръднали пръста и оставиха Асоциация Водна Безопасност, от която могат да се учат и Западните държави, без необходимата подкрепа. Как тогава човек няма да бяга в други държави и да показва там какво може.
Нека накратко да покажем какво сме постигнали от създаването на Асоциация Водна Безопасност - от преди седем години, до сега.
През 2009 г. създадохме наръчника „Плажна култура”, а през 2012 г. - и универсалния наръчник по водна безопасност „Как да не стана жертва на водата”. Двата наръчника са единствени по рода си в света и те бяха създадени тук – в България.
Още през същата 2009 г. наръчникът „Плажна култура” достигна до почти всички училища, до много библиотеки, общини и до населението, а след това и втория наръчник по същия начин изпълни своето предназначение. Извършихме и доста други мащабни превантивни дейности. Те направиха така, че удавянията на деца в страната ни паднаха повече от два пъти и такъв успех не е регистриран никъде по света. Нека за доказателство да отидем при статистиките и да видим какво показват, а именно: от 1989 г. до 2009 г., средно са се давили по около 40 деца на година, а от 2009 г., когато, създадохме Асоциацията, до сега, техния брой годишно, е около 17. Или равносметката е, че за този 7- годишен период, ние сме предотвратили смъртта на около 150 деца! Във всяка друга държава по света за този грандиозен успех, управляващите изказват благодарност, а Президентската институция съдейства на тази организация пред държавните органи. А при нас е обратното - ние търсим за съдействие и подкрепа президентската институция, но тя упорито мълчи.
Сега сме готови, да създадем първия в света наръчник по водна безопасност за деца и юноши. Това е нещо уникално в сферата на световното  водното спасяване и то може да се случи в България. Нуждаем се от малко финансова помощ, но къде са централната и местната власт?

Жельо Михайлов
Райко Берберов
Съпредседатели на Асоциация Водна Безопасност- Бургас




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: batimetriq
Категория: Други
Прочетен: 132305
Постинги: 85
Коментари: 26
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930