Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2014 17:56 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ХРИСТОВО Е ВЕКОВНАТА НИ НАДЕЖДА
Автор: batimetriq Категория: Други   
Прочетен: 1016 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво е Възкресение Христово?  Само един външен празник ли е – събиране на близки, трапеза с вкусотии и боядисани яйца, палене свещ в църквата, поздрави, пожелания...

Преди всичко Възкресение Христово е сбъднатата човешка мечта, че на фона на безкрайното време, не си се появил на този свят само за няколко десетилетия, а оставаш тук жив и завинаги в един бъдещ, прекрасен живот, в нов свят. И всичко това идва от Великата саможертва на Исус Христос на кръста. Но този дар  е само за тези, които приемат с вяра, благодарност и преклонение тази саможертва, които непрекъснато се усъвършенстват в учението на Христос и показват делата от вярата си.

Можеше ли човешкият род да мине без Христовата саможертва? В никакъв случай, тук става въпрос за изкупуване на вината и греховете на хората за всички времена.Липсата на такъв изкупител означаваше край на човешкия род.

Спасителния план е влязнал в действие още от първия грях и изгонването на Адам и Ева от рая. Още преди идването на Христос, в Библията на много места е загатвано за Неговата мисия, за бъдещото спасение, за вечния живот, и издигането на хората в ранг на богове. Толкова било интересно, че чак ангелите тръпнели от любопитство да научат нещо повече за Великия Божи замисъл.

И този момент идва. Преди две хиляди години, едно от проявленията на триединния Всемогъщ Бог -  Словото, наречен още Синът, дойде на Земята като човек, в плът и кръв, заченат от Святия Дух и роден от Дева Мария. Нарекоха този човек Исус, който беше Христос. Той беше човек и Бог едновременно. Притежаваше безкрайната Божия сила, но никога не я използва за да угоди в нещо на себе си, а винаги я прилагаше единствено за да помага на хората. Едно докосване – и болестите изчезваха, една дума – и мъртвите ставаха, смъмри бурята и вълните – и те за миг утихнаха, взе в ръцете си две риби и пет хляба – и те станаха хиляди.

Исус Христос дойде за да извърши много на брой и велики дела и най-вече за да спаси човечеството, да ни завещае Небесното учение, да изяви Бог Отец и за да съсипе делата на дявола. „Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън” Йоан (12 : 31).

 Той проведе най-важната, моралната битка с дявола и го победи - изтърпя на всякакви изкушения, включително и предложените му материални богатства на целия свят. Той, съвършено безгрешния, проведе битката от наше име, от позицията на човек. И така ние, които вярваме в Христос и учението, сме  също морални победители над дявола. Да, но дяволът уби на кръста човекът Исус Христос, който беше съвършено безгрешен. А Бог не може да търпи, да има във вселената същества, което да убиват безгрешните. Така дяволът си подписа присъдата. Със загубата на моралната битка, така да се каже, дяволът, юридически загуби господството си над планетата Земя. Сега тя е притежание на Христос и християните, които Той нарича свои приятели и които са Божи деца. След това дяволът беше победен и във физически аспект, защото Исус Христос беше възкресен в ново, нетленно тяло с неограничени възможности. Това е обещано на всеки човек, който вярва в Него и ще стане при Второто Пришествие, което може да се окаже изненадващо скоро.  

Затова нека още веднъж на този светъл празник да кажем  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: batimetriq
Категория: Други
Прочетен: 132429
Постинги: 85
Коментари: 26
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930